Forumumuza bedava üye olup bilgilerinizi internette binlerce insan ile paylaşabilirsiniz.: Tıklayın
Orijinalini görmek için tıklayınız : lütfen yardım
arkadaşlar ben açılış sayfamı değiştiremiyorum. araçlar>internet seçenekleri'ne girdiğim zaman giriş sayfası psif görünüyor. tekrar aktif hale getirmem için ne yapmam gerekiyor bilen varsa lütfen yardım etsin şimdiden teşekkürler...
dostum bu konuda peq bılgım yok ama senın ıcın bı arastırdım soyle bı sonuc buldum umarım ısıne yarar..
Explorerde varsayılan sayfa kısmı kilitlendiyse ve değiştiremiyorsanız aşağıdaki kodu notepad veya herhangi bir text editörüne yapıştırıp, aktif.vbs olarak kaydedin.
Kaydettiğiniz dosyayı tıklayarak çalıştırın.
Artık açılış sayfası ayarlarının kilitli olmadığını göreceksiniz :)
Kod:
Option Explicit
Dim WSHShell, RegKey, ValueA, Result
On Error Resume Next
Set WSHShell = CreateObject("WScript.Shell")
RegKey = "HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Inte rnet Explorer\Control Panel\"
ValueA = WSHShell.RegRead (regkey & "HomePage")
If ValueA = 0 Then 'Change Homepage is Enabled.
Result = MsgBox("Ability to Change Homepage is currently [Enabled]." & _
vbNewLine & "Would you like to Disable?" & _
vbNewLine & "Will lock and Gray it out." & _
vbNewLine & "May need to Log-off for effect.", 36)
If Result = 6 Then 'clicked yes
WSHShell.RegWrite regkey & "HomePage", 1
End If
Else 'Change Homepage is Disabled
Result = MsgBox("Ability to Change Homepage is currently [Disabled]." & _
vbNewLine & "Would you like to Enable?", 36)
If Result = 6 Then 'clicked yes
WshShell.RegDelete "HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel\HomePage"
'Delete Key cause it don't exist normally
End If
End If
Alıntıdır..
dostum teşekkür ederim ellerine sağlık
yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana..
bir diger yolda. başlat > Çalıştır 'a tıkla regedit yaz. Sonra HKEY_CURRENT_USER in yanındakı artıya tıkla acılan dosyalaradan Software ye tıkla Ordanda Microsoft tıkla sonrada İnternet explorer klasorune tıkla ve ordanda main klasorune tıkladında yan tarafda bazı yazılar cıkıcak Start Page yi çift tıklayıp adresi deişebilirsin.
Keywords: Windows ile ilgili her türlü sorun çözüm ve öneriler. Win95/Win98/XP/Windows2000 v.s forum tikla homepage shell wshshell result regkey current change internet sayfa vbnewline explorer microsoft disable enable lutfen software valuea yardim msgbox currently ability would clicked disabled delete enabled dej0vu26 varsa calistir aktif simone26 policies klasorune sonra acilis control panel sayfasi resume error createobject wscript regwrite effect regread alintidir sonrada tikladinda dosyalaradan forum forum tikla forum homepage forum shell forum wshshell forum result forum regkey forum current forum change forum internet forum sayfa forum vbnewline forum explorer forum microsoft forum disable forum enable forum lutfen forum software forum valuea forum yardim forum msgbox forum currently forum ability forum would forum clicked forum disabled forum delete forum enabled forum dej0vu26 forum varsa forum calistir forum aktif forum simone26 forum policies forum klasorune forum sonra forum acilis forum control forum panel forum sayfasi forum resume forum error forum createobject forum wscript forum regwrite forum effect forum regread forum alintidir forum sonrada forum tikladinda forum dosyalaradan
Seo By aSii_GeNc