PDA

Forumumuza bedava üye olup bilgilerinizi internette binlerce insan ile paylaşabilirsiniz.: Tıklayın

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kandırıldım Anne....

Buse(AnGeLL)
30-10-2006, 12:46
PKK'dan kaçıp Yüksekova'ya gelen 21 yaşındaki Fidan Z. "Çok teslim olmak isteyen var ama örgüt izin vermiyor" dedi.

TERÖR örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısı her gün artıyor. "Eve Dönüş Yasası"ndan faydalanmak için önceki gün de İran sınırından giriş yapan Deniz S. (22) ve Fidan Z. (21) Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Karınları doyurulan ve çay ikram edilen iki kız, sorgulandıktan sonra her hangi bir olaya karışmadıkları tespit edildi. Genç kızların, teslim edilebilmeleri için aileleriyle irtibata geçildi. Malatyalı olan Fidan Z.'nin annesi ve babası Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'ne geldiğinde tam bir dram yaşandı. Yaşlı kadın, kızını affetmeyeceğini söylüyor, 3 yıldır örgütte bulunan kızı Fidan ise gözyaşları içinde annesine yalvarıyordu. Ve bir yandan ağlıyor, bir yandan örgüte nasıl katıldığını anlatıyordu; "Üç yıl önce Almanya'ya gittim. Orada bazı arkadaşlarım oldu. Onlar beni kandırarak örgüte aldılar. İçlerine girdiğimde ise bir daha kurtulamadım. Örgüt, anlattıklari gibi değildi. Kandırıldım anne, kandırıldım baba!..Ne olur, devlet baba affetti, siz de affedin!.."

Çok kişi teslim olacak

Kendileri gibi teslim olmak isteyen yüzlerce kişi olduğunu ama örgütün buna izin vermediğini söyleyen genç kız, "Biz bir yolunu bulup kaçtık. Günlerce açlık çekip sınıra ulaştık ve teslim olmayı başardık. Bundan sonra devlet bana bir iş verirse çalışıp anneme babama bakacağım, devletime hizmet edeceğim" dedi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, genç kız ve ailesini, güvenliklerinin sağlanacagını belirterek, memleketleri Malatya'ya uğurladılar. Urfalı olan Deniz S.'nin ise ailesi kızlarını teslim almaya gelemedi. Yüksekova Emniyet Müdürlüğü'nden bir ekip, Deniz'i Urfa'da teslim etti.

Hosting Hizmetleri TOPlist