Forumumuza bedava üye olup bilgilerinizi internette binlerce insan ile paylaşabilirsiniz.: Tıklayın
Orijinalini görmek için tıklayınız : Geygel Nedir?
07excellency07
11-09-2008, 22:32
Arkadaşlar aranızda geygelin ne olduğunu bilen var mı? 80yaşlarında bi amca bana geygel dedi farsça yada osmanlıca ama ii mi dedi küfür mü ettii? ANLAMADIM :confused::confused::confused::confused::confused:
ya bu köy ismi galiba elevilerden felan gelmesi lazım
Google baktım ama bulamadım,ilginç ..
Artvinli kis
03-10-2008, 22:02
tşk............
1. Başı kel kimse (çankırı)
2. Yerinde duramayan, hareketli kimse (denizli, tokat )
3. Aptal kimse (çankırı).
Geygel Türkmeni
Bizimköy, bir Geygel Köyü idi...
Geygeller; Türkmenlerin bir koludur. Demircilikle geçinen; içe kapalı; yabancılara karşı özel bir dil bile kullanan Türk boyudur Geygeller.
Anadolu'nun değişik yerlerine serpilmiş olan Geygel Türkmenleri; yaylak ve kışlak arasında göçüp dururdu. Vurducu kırdıcı; sert yaşam biçimine sahip bir topluluktur Geygeller. Bu yapılarına karşın; toplumsal yaşamda Geygel kadınları daha belirleyicidir. Bunda Alevi; Aleviliğin de Türkmen kolu olan Kızılbaş inancında olmalarının etkisi de önemlidir.
alıntıdır.
Keywords: Bildiğimiz veya bilmediğimiz kelimeler ve yorumlar. (Lütfen kuralları okuyunuz.) forum geygel confused turkmen geygeller kimse cankiri tnt05 yasam turkmenleri alevi karsi nedir serpilmis demircilikle yerlerine koludur bizimkoy kislak yaylak degisik anadolu gecinen arasinda yabancilara turkmenlerin boyudur kullanan kapali vurducu kizilbas aleviligin bunda belirleyicidir inancinda olmalarinin alintidir onemlidir etkisi kadinlari yasamda bicimine kirdici turkmeni dururdu sahip topluluktur toplumsal karsin yapilarina gocup forum forum geygel forum confused forum turkmen forum geygeller forum kimse forum cankiri forum tnt05 forum yasam forum turkmenleri forum alevi forum karsi forum nedir forum serpilmis forum demircilikle forum yerlerine forum koludur forum bizimkoy forum kislak forum yaylak forum degisik forum anadolu forum gecinen forum arasinda forum yabancilara forum turkmenlerin forum boyudur forum kullanan forum kapali forum vurducu forum kizilbas forum aleviligin forum bunda forum belirleyicidir forum inancinda forum olmalarinin forum alintidir forum onemlidir forum etkisi forum kadinlari forum yasamda forum bicimine forum kirdici forum turkmeni forum dururdu forum sahip forum topluluktur forum toplumsal forum karsin forum yapilarina forum gocup
Seo By aSii_GeNc