PDA

Forumumuza bedava üye olup bilgilerinizi internette binlerce insan ile paylaşabilirsiniz.: Tıklayın

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dikkat!: Hotmail'deki "BUG"

Kenshin
21-12-2006, 16:14
Hotmail kullanıcılarının dikkatine!:

Hotmail de bulunan bir bug sayesinde cookies'lerinizi görebilen herkes account'unuza şifre olmaksızın girebiliyor.

Özellikle internet cafe'lerden maillerini okuyan kişilerin bu bug a dikkat etmesi gerekiyor. Fikrim mecbur olmadıkça internet cafelerde hassas korunmayan pc'lerle kesinlikle hotmail account'unuza login olmayın. Eğer buna mecbursanız o halde her sing out yaptığınızda cookies'lerinizi de shift+delete edin. Kullandığınız pc'de ufak bir trojan varsa ve bu trojen cookies dosyalarınızı arka planda send edebiliyorsa bu da tehlikeli çünkü bu bug farklı pc ve iplerde de kullanılıp account unuza login olunabiliyor.

İyi tarafı ise daha doğrusu kötünün iyisi ise... Kişi sadece maillerinizi okuyup hesabınızda gezebilir. Şifreyi bilemediği için şifrelerinizi değiştiremez. Tabi bunu da aşmak zor olmasa gerek tüm bu aşamaları geçtikden sonra...

Bu işlemin nasıl yapıldığı, nasıl bir başkasının hesabına şifre olmaksızın login olunduğunu güvenlik nedeni ile açıklamak istemiyorum. En azından bunun yayılmasının bir parçası olmak istemiyorum. Yayılana kadar da hotmail buna bir çözüm bulur diye düşünüyorum....

Bilginize sunar, paylaşımınıza açarım.
Saygılar.
Kenshin

Amy_Lee_Fan_Boy
21-12-2006, 18:55
Bu durum yayılalı epey bir zaman oldu.Bilmediğiniz linklere tıklamayın kesinlikle.Ayrıca Mailbox'ınıza giren birisi şifrenizi değiştirebilir, bunu da düzeltmek isterim.

LanetLy
21-12-2006, 19:53
"Şifreyi bilemediği için şifrelerinizi değiştiremez. Tabi bunu da aşmak zor olmasa gerek tüm bu aşamaları geçtikden sonra... "

Parola Sıfırlama iletisini unutmayın. Maile Girebilirse Parola Sıfırlama Gonderiri ve onaylar ,)

Kenshin
22-12-2006, 11:54
Önemli değil o kadar da hotmail şifren çalınmış çalınmamış... Bence şu noktadan sonra önemli olan hotmail gibi güvenilirliğini ispatlamış host'un içinde tuttuğun mail box'ın, ki bu maillerde karşısında hotmail şifreni umursamayacağın çok daha önemli bilgilerde olabilir. Benim vardı mesela... Vermek istediğim mesaj bu noktasıyla farklılık gösterdiği için konu akışını kaydırmakda fayda var. Hatta akmasın mümkünse, deşipde bir merak ve paralelinde bir arayışa sürüklemeyelim derim kimseyi...

Amy_Lee_Fan_Boy
22-12-2006, 21:40
Bu durum yayılalı epey bir zaman oldu.Bilmediğiniz linklere tıklamayın kesinlikle.Ayrıca Mailbox'ınıza giren birisi şifrenizi değiştirebilir, bunu da düzeltmek isterim.

Anlatmak istediğim buydu konuyu deştiğimi veya insanları arıyaşa sürüklediğimi zannetmiyorum amacım Hotmail kullananların dikkatli olmasını sağlamaktı.

Dostname
22-12-2006, 21:45
Hotmail kullanıcılarının dikkatine!:
İyi tarafı ise daha doğrusu kötünün iyisi ise... Kişi sadece maillerinizi okuyup hesabınızda gezebilir. Şifreyi bilemediği için şifrelerinizi değiştiremez. Tabi bunu da aşmak zor olmasa gerek tüm bu aşamaları geçtikden sonra...
Kenshin

İyinin kötüsü buda Biraz anlayan Deneyimli lamerlerde bununda çözümü war

Bu BUG'un çözümünün acil bulunması gerekli çünkü Çok önemli bir açık ..

Uyarı: İstersen daha detaylı anlat işlemleri, lamer arkadaşlar şifreleri çalarken zorlanmasınlar? Mesaj editlenmiştir. (Utku)

QueriDo
23-12-2006, 01:07
Hotmail gibi büyük bir servisin bunu görmemesi büyük ayıp. Bugğn mailimizi okuyan yarın şifreyide alır...

ReMeMBeR
23-12-2006, 03:19
Bir işi yapıyorsan adam gibi yapacaksın.Madem güvenliğini salayamıyorsun ya mail kullanmayacaksın yada içinde önemli bilgi bırakmayacaksın bu kadar basit herşey kendi elimizde kasmanın manası yok diye düşünyorum ve de konu uzamasın bence bu konu sadece bilgi için kalsın lamerlere işi öğretmenin manası yok yetkililer konuyu kapatırsa iyi olur .

Hosting Hizmetleri TOPlist