PDA

Forumumuza bedava üye olup bilgilerinizi internette binlerce insan ile paylaşabilirsiniz.: Tıklayın

Orijinalini görmek için tıklayınız : Coca-Cola nasıl üretiliyo bilginiz varmı...

tekstranger
20-12-2006, 16:25
Eğer gerçekse bidaha kola içmeyenize garanti veririm...

ArkadaŞlar, cola sever biri olarak acayip midem bulandı. Bu gerçek olabilir mi? Yoksa colaya karşı bir komplo teorisi mi? Lütfen cevap ikincisi olsun!!!
Konu: 23 yil kola fabrikasinda calisan biri niçin hiç kola içmez.

23 yil kola fabrikasinda calisan birisinin naklettigi ...
gelen iddia;

malumunuz kola denilen içeceğin en temel hammaddesi meyan köküdür ve meyan kökü ile beslenen canlilar arasinda fare de bulunmaktadir. büyük sirketler tonlarca üretim yaptiklari icin kepcelerle toplamaktadirlar meyan köklerini ve tonlarca topladiklari için de fareleri ayiklamaya ugrasmamakta daha dogrusu ugrasamamaktadirlar. bu yüzden de meyan köklerini içindekilerle beraber preslemekte sadece kalan deri, ayak, bacak parçalarini elekten geçirerek ayiklamaktadirlar. meyan köklerinin suyunun yaninda farenin kani, mide özsuyu vs. gibi sivilar da karismakta renk siyah oldugu için estetik açidan bir sorun olmamaktadir. tabi kola üretimi yapan sirketin kimyasal yöntemlerle bunu sagliga zararsiz
hale getirme ihtimali de var... bu olayi anlatan kisi calistigi 23 yil boyunca bi bardak bile kola icmemis.

ALINTIDIR.

Tekstranger

Amy_Lee_Fan_Boy
20-12-2006, 17:57
Hurafe bunlar hurafe ;)

PCMaN
20-12-2006, 18:11
eee BiZDe DaHa iÇMeYiZ oLuR BiTeR..!!

SanaLinfaz
20-12-2006, 18:26
Coca Cola Siz Hayat Düşünülemez (:

tekstranger
20-12-2006, 19:23
Bunu uyduran vatandaş Amerika'yı Türkiye ile karıştırmış herhalde. Orada Türkiye'deki gibi böcekli fırınlar, havuçlu kıymalar, sinekli çorbalar vs yok ve olamaz da. Ayrıca eğer böyle bir durum gerçekten olsaydı, bu vatandaşın böyle bir yazıyı uydurmakla harcadığı sürede o adamlar meyan köklerinden fareleri ayıklayacak bir makina bile icat ederler içiniz rahat olsun :)

Anlamıyorum arkadaşım seni amerikaya bi zaafın mı var o olamaz bu olamaz ancak Türkiyede olur falan yazmısında

HAPPY
20-12-2006, 19:35
sanırım 23 yıllık çalışan işçiyi işten çıkarmişlar :D

Amy_Lee_Fan_Boy
20-12-2006, 19:46
Anlamıyorum arkadaşım seni amerikaya bi zaafın mı var o olamaz bu olamaz ancak Türkiyede olur falan yazmısında

Zaaf değil de "acı gerçek" desek ?

BerLin
20-12-2006, 21:31
Son Zamanlarda Coca Cola ya Bazı Nedenlerden Dolayı Tepkilerin Olması Çok Doğal ve Hak Veriyorum... Övmek İçin Sölemiyorum Ama Böyle Büyük Bir Markanın Üretim Aşamasında Bu Tür Risklere Girecek Girişimlerde Bulunması Çok Saçma Geliyor Ayrıca Öyle Bişey Olsaydı Çok Daha Önceden Çıkardı Kokusu Bence Saçma...

tekstranger
20-12-2006, 22:25
Sözde milliyetçilik yapmaya çalışacağına biraz ülkende neler oluyor takip et.

[Sadece Kayıtlı Üyeler linkleri görebilir...]

Sözde milliyetçilik yaptıgım falan yok gercektir degildir oda umrumda değil karşıma geçip amerika gibi kanı beş para etmez adamları översen kıyaslarsan Türkiye ile sözde milliyetçiligin dedigin duygu ortaya çıkar gündemide takip ediyoruz

SeRDaR406
20-12-2006, 23:49
Bir kolakolik olarak bunlara pek kulak asmıyorum.Gözümle görmeden inanmam diyim ben size.Göz görmeyince gönülde katlanırmış.

Sinner
21-12-2006, 00:11
Abi Biraz Fazla Abartmış Ya Ufak Atsında Civcivler Yesin

makber_gulu
21-12-2006, 11:01
Ben bu olaya çok önceleri duymuştum içmezssek ölmeyiz dimi!

tekstranger
21-12-2006, 21:37
Dikkat edersen Amerika'nın kanının kaç para ettiği hakkında yorum yapmadım. Yorum yaptığım şey adamların besin konusunda daha titiz ve teknoloji konusunda daha üstün olmalarıydı. Arena programında fırınların lokantaların halini hepimiz görüyoruz, Amerika'da böyle birşeyi Türkiye'de gördüğün sıklıkla göremezsin. Her ne kadar zoruna gitse de yiğidi vur ama hakkını yeme, tıpkı atalarımız gibi.

Amerikada yaşamadıgım ve gündemini takip etmedigim için ne kadar titizler bilemicem eminim sen biliyosundur:rolleyes:

Türkiyede'de besin konusunda temiz iş yapan birsürü iş yeri var arkadasım bunları biliyorum ve arena gibi araştırmacı haberciler nedense Türkiyedeki iyi şeyleri çok az gösterirler ve bu yüzden sadece haberlerden gördügü şeylerle yetinen insanlarda bunları herkeze maleder umarım anlamıssındır beni...

djkesto
23-12-2006, 00:54
olayı coca colanınn yalanlamasına gerek yok zaten bizim göz perdeli arkadaşlarımız göremiyor showtv çıkıp israilli ayakta tutan bi şirketi böyle bi haberle yayınlayamaz yayınlarsa ben 25 yıldır boşa yaşamışım demektir . bazı güçler var arkadaşlar bu ülkede insanlarımız gözlerindeki perdeyi kaldırmak için kurtlar vadisiydi sağır oda gibi dizler yaptılar ama bizimkiler ise dizi sonundaki hayal mahsülüdür. yazısına takıldılar gerçeği olmayanın hayali olmaz meyan kökünü açıklamasını okuyun anlarsınız adam africaya kadar üretim yapıyo sapını çöpü ayıklamıyoki allah ne verdiyse koyuyo niye her gıdanın belgeseli varda colanın yok

oguzyagızbmw
23-12-2006, 03:16
Arkadaslar Bernimbilgimde Soyle Bir Bilgi Cocacoalya Rengini Vermek Icin Tropikormanlarda Avuc Buyuklugunde Bir Bocek Varmis Ve Bununresimlerini Gordumbirsetede Aciklamalariyla Kabugunu Cikartip Eziyorlar Vesiyah Oluyor Belkiolabilri Ama Ben Yinede Cola Ciicyorum Hehehee Napiyim Alismis Kudurmustanbeterdiama Size Ayri Birseysoyleyecegimkeniniz Deneyin (cocola Yazisi Varya O Etiketi Sokun Ve Ters Cevirin Ama Icten Ters Cevireceksiniz ) Arapcaya Gore Ne Yaziyo Bakin ) Gercek Bu Allah Ve Peygamber Yoktur Diyo Aslinda Bui Yuzden Igreniyorum Kendimden Bazen Ama Iciyorum Bu Gercek Adamlar Islamdan Bukdar Nefret Edeiyor Acikcasi

oguzyagızbmw
23-12-2006, 03:17
Varmi Cvevap Yazacak Bekliyorum Gusel Bi Konu Bence

tekstranger
23-12-2006, 04:17
Valla kardeş ben en azından coca-cola içmiyom colaturka içiyom tadı pek iyi degil ama yerli malı yurdun malı+coca hakkında çok söylentiler çıktı israile yardım yapıyo+yazıyı tersten çıkertınca cıkan yazı+siyah rengi katmak için kullanılan böcek+benim degim olay bunlar aklıma gelince otomatikmen coca-cola içimiyorum bence sizde içmeyin

KORATEŞ
23-12-2006, 21:18
Amerikanin Günümüzde Neler Yaptiğini Biliyoruz çocuk Ve Kadinlardan Başka Hiçkimseye Zulm Etmediğinide Biliyoruz Sanirim Bütün Pisliği Yapan Amerika Neden Böyle Bişy Yapmasinki Neden Bunlari Görerek Hala Amerika Lehine Konuşuyoruz Anlamiyorum Eyvallah Kardeş Böyle Bişy çikardiğin Için Sana Teşekkürler

psikopat
23-12-2006, 21:19
Güzel bi paylaşım emegine saglık kardeş

Amy_Lee_Fan_Boy
23-12-2006, 21:26
colaturka içiyom tadı pek iyi degil ama yerli malı yurdun malı yeşil sermayeye akmalı ;)

devrimcii
14-07-2008, 21:13
cola turca da içmeyin bence yani cola turcada tayyibin malı yani türkiyeyi bataklığa götüren bi adamın malı ona boşu boşuna para kazandırmayalım.... hiçbir marka kolayı içmeyelim onun yerine gazoz fanta içelim nasıl olsa yerini tutar bence

Hosting Hizmetleri TOPlist